Service

Om haarden blijvend goed te laten functioneren is het belangrijk onderhoud uit te voeren.

Gashaarden

Onze gashaarden zijn primair bedoeld als sfeerverwarming. Waar bij een cv ketel de warmte-afgifte voorop staat en het vuurbeeld er niet toe doet is het bij een sfeerhaard juist het vuurbeeld dat er goed uit moet zien. Zowel intensief als sporadisch gebruik zorgt voor vervuiling van de techniek. Natuurlijk wilt u optimale veiligheid en de zekerheid dat uw gashaard het doet. Voor gasonderhoud adviseren wij Koopmanshaardenservice.nl Openhaarden Service Nederland. Deze bedrijven zijn volledig ingericht op onderhoud en service.

Houtgestookte haarden

Houtgestookte haarden en kachels vragen weinig onderhoud. Wel zult u met enige regelmaat de ruit willen reinigen. Hiervoor is bij ons speciale ruitenreiniger verkrijgbaar. Na een aantal jaar kan de pakking (koord) van de ruit of de deur aan vervanging toe zijn. We hebben dit koord in diverse maten voorradig.

Rookkanalen

Rookkanalen voor houtgestookte haarden en kachels moeten minstens één keer per jaar worden geveegd. Het is daarbij belangrijk om aan het door ons geïnstalleerde kanaal geen veranderingen aan (te laten) brengen. Met name het vervangen van de kap kan er voor zorgen dat het kanaal schade oploopt en niet meer naar behoren functioneert.

Schoorsteenvegers die we graag aanbevelen zijn:

  • ABO Schoorsteenveegbedrijf 035 - 6783413
  • Schoorsteenveger Henk Keijer & Zonen 035 - 5251478
  • ATT Schoorsteentechniek 036 - 5232108
  • Schoorsteenveger Kuiper (Noord Holland) 0228 - 528112

 

Houtstoken, aanmaken van uw houtkachel.

Het aanmaken van uw houtkachel kunt u het beste doen volgens de Zwitserse / omgekeerde methode. Zie hier de instructievideo: De 'zwitserse' stookmethode.