Inzethaard Hout

Inzethaarden of ook wel renovatiehaarden zijn haarden die meestal in een bestaande haard worden geplaatst. Een inzethaard brengt dezelfde sfeer als die van een traditionele open haard maar biedt een aantal voordelen. Zo heeft een inzethaard een veel hoger rendement. Doordat de haard afgesloten is zijn de temperaturen in de verbrandingskamer veel hoger waardoor er sprake is van een schone verbranding.

De huidige generatie inzethaarden werken bijzonder effectief en hebben een prachtig vlammenspel. De behaaglijke warmte is een absoluut pluspunt en ten opzichte van een traditionele open haard zijn er louter pluspunten.

Voordelen inzethaarden

- Eenvoudig te plaatsen
- Eenvoudig te ontsteken
- Mooie schone gesloten verbranding
- Weinig verbuik van hout
- Heerlijke warmte
- Mooi vlammenspel

Daarnaast geeft een inzethaard aanzienlijk meer stookgemak dan een traditionele open haard. Het vuur laat zich makkelijker ontsteken, de warmte verspreidt zich sneller door de ruimte en is er minder onderhoud nodig. Zonder al te veel hak- of sloopwerkzaamheden en zonder grote aanpassingen aan de bestaande schouw of schoorsteen kan een inzethaard eenvoudig worden geplaatst. Hij wordt niet voor niets ook wel 'renovatiehaard' genoemd!

 

Appelman Haarden Architectuur Almere