Service

Om haarden blijvend goed te laten functioneren is het belangrijk onderhoud uit te voeren.

 

Gashaarden

Onze gashaarden zijn primair bedoeld als sfeerverwarming. Waar bij een cv ketel de warmte-afgifte voorop staat en het vuurbeeld er niet toe doet is het bij een sfeerhaard juist het vuurbeeld dat er goed uit moet zien. Het intensief gebruik, maar nog meer het sporadisch gebruik zorgt voor vervuiling van het gasmechaniek. Laat u niet verrassen door een uw haard die bij het begin van het stookseizoen het niet blijkt te doen.

Maar de belangrijkste reden om de gashaard te laten onderhouden is dat deze veilig functioneert.

U kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Uw haard wordt jaarlijks schoongemaakt en gecontroleerd op goed en veilig functioneren.

Onze onderhoudsdienst is te bereiken op tel. 06 46358147 (bereikbaar van maandag t/m donderdag). Klik hier voor contact per email.

Houtgestookte haarden

Houtgestookte haarden en kachels vragen weinig onderhoud. Wel zult u met enige regelmaat de ruit willen reinigen. Hiervoor is bij ons speciale ruitenreiniger verkrijgbaar.

Na een aantal jaar kan de pakking (koord) van de ruit of de deur aan vervanging toe zijn. We hebben dit koord in diverse maten voorradig.

Rookkanalen

Rookkanalen voor houtgestookte haarden en kachels moeten minstens één keer per jaar worden geveegd. Het is daarbij belangrijk om aan het door ons geïnstalleerde kanaal geen veranderingen aan (te laten) brengen. Met name het vervangen van de kap kan er voor zorgen dat het kanaal schade oploopt en niet meer naar behoren functioneert.

Schoorsteenvegers die we graag aanbevelen zijn:

  • ABO Schoorsteenveegbedrijf 035 6783413
  • Schoorsteenveger Henk Keijer & Zonen 035-5251478
  • Schoorsteenveegbedrijf Van ’t Land 06 53968016
  • Schoorsteendokter 0224 221752 (regio Noord Holland)

 

Houtstoken, aanmaken van uw houtkachel

Het aanmaken van uw houtkachel kunt u het beste doen volgens de omkeerde methode. Zie instructie video: De 'zwitserse' stookmethode